Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

4 tips om jouw coachingstraject vergoed te krijgen door je werkgever

Wat mij is opgevallen het afgelopen jaar, is dat bijna alle aanvragen voor coaching via de particuliere route bij mij binnen komen. Uiteindelijk heb ik afgelopen jaar wel meer dan 90% van de facturen naar de werkgever van de coachee kunnen sturen. Dat is niet alleen fijn omdat je het dan niet uit eigen zak hoeft te betalen, maar ook het feit dat je jouw coachingsvraagstuk bespreekbaar hebt kunnen maken op de werkvloer is een enorme winst.

Tips om je goed voor te bereiden op het gesprek met je manager
Loop jij ook met een vraag rond waarmee je met een coach in gesprek zou willen gaan, maar weet je niet of je werkgever hier een budget voor heeft? Of vind je het lastig om het onderwerp bespreekbaar te maken? Ik geef je 4 tips om je voor te bereiden op dit gesprek.

1. Coaching is altijd vertrouwelijk
Bedenk dat jouw coachingstraject altijd vertrouwelijk is, ook wanneer je werkgever het betaalt. Als coachee houd je dus altijd regie over jouw traject. Jij kiest ervoor wat je wilt delen met je werkgever of je collega’s. Als coach zal ik dan ook nooit verslaglegging naar een werkgever sturen.

2. Niet alleen jij hebt er baat bij
Dat jij tijd wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling, is niet alleen winst voor jou. Een werkgever heeft er ook ontzettend veel baat bij als jij beter in je vel zit. Bevlogen werknemers zijn effectiever en efficiënter, zijn minder vaak ziek en hebben een positief effect op anderen. Zelfs als het betekent dat je afscheid gaat nemen van de werkgever, is het de investering waard. Een werknemer die niet op zijn plek zit is zoveel duurder dan het bekostigen van een coachingstraject!

3. Zoek naar het haakje op de werkvloer
Ook al gaat het in de coachingstrajecten over een situatie uit je prive-leven: er is altijd een link met jouw werk. Het helpt heel erg om na te gaan op welke manier jouw werkgever baat heeft bij jouw persoonlijke groei. Stel dat je het lastig vindt om ruimte te nemen voor jezelf in een druk gezinsleven, dan kan je er haast wel zeker van zijn dat je ditzelfde ook tegenkomt op je werk. Maak er dan een doel van dat je wilt werken aan je assertiviteit, of dat je wilt leren meer ruimte in te nemen tijdens vergaderingen, om zo bij te dragen aan je teamdoelstellingen.

4. Vraag het eens aan je collega’s
Vind je het lastig om dit meteen bij je manager neer te leggen? Vraag dan eens rond bij je collega’s, of neem contact op met jouw HR-adviseur om eens te informeren naar deze budgetten.

En? Ga jij een coachbudget aanvragen?
Met deze vier tips in gedachten, is het vast een stuk eenvoudiger om dit stap naar je leidinggevende te zetten en te vragen naar een coachbudget. Natuurlijk help ik je hier ook graag bij, dit doe ik voor al mijn coachees! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken we jouw doelen kraakhelder en denk ik met je mee hoe je jouw coachtraject vergoed kan krijgen door je werkgever.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches