Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

De 52 boeken die ik las in 2020

Je zult mij niet snel treffen zonder boek in mijn tas. Een vrij moment zie ik graag als gelegenheid om met mijn neus weer in een boek te duiken. Het is voor mij enerzijds een manier om mijn honger naar kennis te stillen, maar het is tegelijkertijd ook een manier van ontspannen en tegelijk het trainen van concentratie. Als mij wordt gevraagd hoeveel boeken ik lees, antwoord ik altijd ‘zo ongeveer een boek per week’. Ik weet het nooit precies, want ik lees er vaak meerdere door elkaar en ik houd het bovendien niet echt bij.

Maar omdat ik regelmatig de vraag krijg of ik nog tips heb, zette ik speciaal voor jou  de gelezen boeken van 2020 op een rij, gesorteerd per onderwerp. Toeval of niet, het bleken er exact 52 te zijn.

Disclaimer: deze blogpost bevat affiliatelinks naar bol.com, wat betekent dat als jij deze link gebruikt, wij daar een kleine vergoeding voor krijgen en jij er niks extra’s voor hoeft te betalen. Maar ik moedig je óók aan om vooral je lokale boekhandel te supporten (wat ik zelf het liefste doe!) of om het boek te lenen bij de bieb.

Boeken met een sterretje* heb ik eerder al gelezen, maar heb ik dit jaar opnieuw gelezen om te verwerken in onze programma’s of trainingen.

Boeken over persoonlijke ontwikkeling

 1. De Geluksroute, Anne de Jong
2. Verlangen naar verbinding, Brene Brown*
3. Sterker dan ooit, Brene Brown
4. De hamster in je brein, Felix Kreier en Maarten Biezeveld
5. Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen, Hal en Sidra Stone
6. De innerlijke criticus ontmaskerd, Hal en Sidra Stone
7. Elementaire Gewoontes, James Clear
8. Focus aan/uit, Mark Tichgelaar
9. Lezen, weten en nooit meer vergeten, Mark Tichgelaar

Boeken over mindset & mindfulness

10. Leven met de wind mee, Jelle Hermus
11. Ik heb de tijd, Paul Loomans*
12. Big Magic, Elizabeth Gilbert
13. Everything is Figureoutable, Marie Forleo
14. Think and Grow Rich, Napoleon Hill*
15. Secret Words of Success, Shad Helmstatter

Boeken voor coaches/therapeuten

16. No-nonsense coachen als het complex wordt, Anne de Jong
17. Positieve Psychologie- de toepassingen, Frederike Bannink
18. Oog in oog met kwetsbaarheid, Marijke Leys
19. Acceptance and Commitment Therapy in de praktijk, Russ Harris

Boeken voor ondernemers

20. Trailblazer, Marc Benioff
21. Shoe dog, Phil Knight
22. Synchronicity, Joseph Jaworski
23. Radical Condor, Kim Scott
24. Klantgericht Leiderschap, Sydney Brouwer
25. De Kracht van minder, Ilona Annema
26. Psychologie van Communicatie, Gonda van Duivenvoorden
27. Krijg toch allemaal de kleuren, Jannie Boer en Paulien van der Veeken
 

25 boeken over diverse onderwerpen

28. A Promised Land, Barack Obama
29. Greenlights, Matthew McConaughey
30. Mens/Onmens, Bas Heijne
31. Pleidooi tegen enthousiasme, Coen Simon
32. Socrates op sneakers, Elke Wiss
33. De hormoon revolutie, Maisie Hill
34. De cyclus strategie, Maisie Hill
35. Hoogsensitieve mensen in de liefde, Elain Aron
36. Overprikkeld, Liesbeth Kamerling & Lieke Zunderdorp
37. Ik moet nog kijken of ik kan, Liesbeth Smit
38. Niemand is te klein om het verschil te maken, Greta Thunberg
39. Dieren Eten, Jonathan Safran Foer
40. Het klimaat zijn wij, Jonathan Safran Foer
41. Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst
42. De mythe van het verwende kind, Alfie Kohn
43. Mild Ouderschap, Nina Mouton
44. the Orchid and the Dandelion, W. Thomas Boyce
45. De meeste mensen deugen, Rutger Bregman
46. De antwoorden op de grote vragen, Stephen Hawkin
47. Het recht van de snelste, Thalia Verkade
48. Krabben, Daan Borrel en Milou Deelen
49. The self-made guide, Emilie Sobels
50. Verdrink geen dode eend, Marry de Gaay Fortman
51. Stad van meisjes, Elizabeth Gilbert
52. Hotel Europa, Ilja Leonard Pfeiffer

Goede voornemens voor 2021

Een behoorlijke lijst, als je het mij vraag! Ik ben benieuwd wat 2021 zal gaan brengen op het gebied van boeken. Als het op lezen aankomt zijn er twee goede voornemens die ik heb: ik wil meer lezen puur en alleen voor mijn plezier (afgelopen jaar las ik slechts 2 romans) en ik wil meer blogs schrijven over de boeken die ik heb gelezen, om zo meer kennis te kunnen delen met jou!

Op de hoogte blijven van ‘current reads’ en andere dingen die ons bezig houden?

Meld je dan aan voor onze Friday’s Flamingo Five. Je krijgt iedere vrijdag een bullet-point nieuwsbrief in je inbox met de 5 dingen die we op dat moment aan het lezen, luisteren of gebruiken zijn.

Ook krijg jij als FFF-lezer als eerste te horen als er nieuwe dingen aan zitten te komen en krijg exclusieve aanbiedingen van ons. 

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches