Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

De 4 logische verklaringen voor het vasthouden van je comfortzone

Iris beantwoord in deze podcastaflevering de vraag waarom het zo moeilijk is om buiten je comfortzone te treden. Vanuit haar visie als psycholoog ziet ze vier logische redenen voor het vasthouden aan de status quo, welke allemaal gedreven zijn door een oerangst voor tekort of uitsluiting. 

  • Aversie van verlies: wij mensen hebben de natuurlijke neiging om verlies te beperken maakt dat er teveel vasthouden aan geld en het dus moeilijk uitgeven
  • Gevoel van schaarste: de menselijke neiging om te denken in termen van schaarste helpt bij het overleven in de oertijd (want er waren nou eenmaal maar x-bessen voor y-tijd). Het zorgt er namelijk voor dat je in het hier-en-nu vanuit een gevoel van angst beslissingen gaat nemen die niet bijdragen aan je lange termijn doelen.
  • Present bias: de neiging om altijd ten faveure van je huidige zelf in plaats van je toekomstige zelf te denken. Deze sluit heel erg aan op wat ik hierboven al beschreef. Het verschil zit hem echter in dat je jezelf kent en dat je future zelf in feite hetzelfde is als een vreemde.
  • Inertia (traagheid): de menselijke neiging om vast te houden aan de status quo en niet actief in actie te komen.

 

Ook deelt ze haar eigen struggle met haar comfortzone en vertelt ze hoe je stappen kunt zetten met het vergroten van je comfortzone, door er net buiten te gaan!

Stappen zetten buiten je comfortzone betekent ook korte metten maken met bepaalde regels uit je innerlijke wetboek. Start daarom vandaag nog met ont-moeten. Iris schreef een gratis mini-gids met daarin 5 manieren om er meteen nog mee aan de slag te gaan. 

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches