Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

De Geluksroute: een boek voor minder gedoe in jouw leven

De Geluksroute van Anne de Jong

Voor een gelukkig leven zijn je relaties met anderen super belangrijk: je familie, je vrienden, je collega’s, partner en kinderen. Nou ervaren we in een gewone tijd al vaak genoeg behoorlijk wat struggles in deze relaties. 

Stel je de volgende situaties maar eens voor:

  • Je zit in de auto naar huis en je wordt gebeld. In het display zie je dat het je vriend is. Enthousiast neem je op, want je kijkt uit naar vanavond. Je hebt een heerlijk recept uitgezocht en net ook nog even snel een goede fles wijn gekocht. Als je opneemt verdwijnt dat gevoel al snel, want hij was vergeten dat hij die avond nog een late meeting met een belangrijke klant had…
  • In gedachten ben je al bezig met die belangrijke presentatie. Je wilt snel de deur uit, zodat je nog even tijd hebt om een goede coffee-to-go te halen op weg naar kantoor. Op die manier kom je altijd helemaal in je flow. Maar dan moeten de kids wel even mee werken. Met je handen vol met spullen sta je klaar om te gaan. En dan staat je jongste ineens voor je met een natte broek…
  • Je collega Joris is er een ster in om steeds weer taken ‘weg te managen’ naar jou. Jij neemt die taken er elke keer bij, want je weet hoe druk hij het heeft. Maar ondertussen groeit bij jou ook jouw ergernis. Soms vraagt hij het niet eens, maar gooit hij het gewoon over de schutting. Je neemt je voor om er de volgende keer echt wat van te zeggen. Als hij dan weer werk op je bureau gooit zonder ook maar iets aan je te vragen is de maat vol…

Hoe reageer jij dan?

Onze hersenen zijn ‘gewired’ om hier vanuit een reflex op te reageren: de bekende fight, flight en freeze respons. Gedoe is er snel genoeg! 

De vraag is echter: draagt dit bij aan je lange termijn doelen? Draagt het bij aan gelukkige, langdurige relaties? (spoiler: het antwoord is nee ;)).

Corona maakt ons nog een beetje extra ‘edgy’

Het is niet leuk, maar wel de realiteit: we zitten middenin de tweede Corona golf en we kunnen er vanuit gaan dat het nog wel even gaat duren. We zitten veel binnen, hebben maar beperkt live contact met anderen en dan komen de donkere dagen er ook nog eens aan. 

Door de pandemie en alle gevolgen van dien, kun je wel stellen dat ieders lontje wat korter is. Als gevolg van alle opgelegde beperkingen, door de onzekerheid over de toekomst, of het gebrek aan perspectief in je werk kan het zijn dat je sneller dan normaal reageert vanuit je reflex.

Je hebt namelijk al je resources al moeten inzetten om met al die onzekerheid om te gaan. Het gevolg: meer sociaal gedoe.

De geluksroute is het boek dat nog ontbrak in het zelfhulpschap

Minder gedoe en meer plezier in je relaties met de mensen om je heen

In De Geluksroute van psycholoog en coach Anne de Jong beschrijft zij -in mijn ogen- het geheim voor soepel contact zonder frustratie. Het is een methode die zij in de loop der jaren heeft ontwikkelt en die ik in mijn coaching ook altijd inzet. 

In vijf heldere stappen omschrijft zij hoe je niet vanuit reflex reageert, maar hoe je regie kunt nemen over je leven. Anne is in haar boek super helder, concreet en grappig. Op een luchtige manier kom je tot de realisatie dat het echt kan: minder gedoe in je leven. 

Hoe fijn zou het zijn om…

Want hoe fijn zou het zijn als je gewoon tegen je vriend kan zeggen dat je je had verheugd op een gezellige avond thuis en dat je baalt van de miscommunicatie, in plaats van ontploffen? Of dat je de hulp inschakelt van je lieve buurvrouw bij het wegbrengen van je kids op een dag van een belangrijke presentatie in plaats van het allemaal zelf weer te fixen. Of dat je je grenzen op een duidelijke manier aangeeft bij je collega, in plaats van weer ja-knikken en jezelf tekort te doen. 

Als het zelfs al in die situaties helpt, kan je dan nagaan hoe fijn het zou zijn om een gedoeloze Coronakerst te vieren?

Op de website van de Geluksroute vind je niet alleen het boek, maar ook een online programma om zelf aan de slag te gaan met De Geluksroute. Wil je toch liever 1-op-1 aan de slag, maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze Blooming Coaches.


Over de schrijfster Anne de Jong

Anne de Jong is een van de mentoren van Iris. Zij leerde van haar het coachvak, begeleide haar naar haar meest waardevolle transformatie en nog steeds werken ze met veel plezier samen.

Naast het runnen van Blooming Stories is Iris namelijk ook hoofdtrainer bij Nonons: ze geeft verschillende coachopleidingen in Rotterdam (in onze eigen trainingszaal). Anne heeft meer dan 25 jaar ervaring als psycholoog en coach en leidde al meer dan 700 mensen op tot coach.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches