Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Dit waren de best-beluisterde podcast episodes van 2020

Blooming Stories Podcast

Het eerste seizoen van de Blooming Stories Podcast zit erop! We maakten 15 afleveringen, waarin we met je delen waar wij ons mee bezig houden.

Wij maakten een podcast voor purpose-driven ondernemers die willen floreren in hun werk en in hun leven. We delen alles in deze podcast: van het neerzetten van een authentieke brandingstrategie tot de meest waardevolle inzichten voor persoonlijke ontwikkeling. Van onze persoonlijke successen tot onze grootste struggles. Dit alles zodat jij kunt floreren. Elke dag!

Ook al publiceerden wij onze eerste podcastaflevering pas eind oktober, we vinden het toch leuk om een top 5 van best-beluisterde afleveringen met je te delen. 

Aflevering 1. Klinkt stoer toch? Een nieuw bedrijf starten temidden van de Coronacrisis. Maar ergens mee stoppen vergt zoveel meer moed.

Met iets nieuws beginnen is vaak zoveel makkelijker dan ergens mee stoppen. Voor stoppen is moed nodig. In deze podcastaflevering neemt Iris je mee in haar persoonlijke verhaal achter het stoppen met Canvas Rotterdam, een goedlopend bedrijf wat ze amper 2 jaar geleden was begonnen. De Coronacrisis is katalysator geweest in dit proces, maar eigenlijk begon ‘het stoppen’ al maanden eerder. 

SPOTIFY | APPLE PODCAST

Aflevering 2. Leer het verhaal achter The Flamingo Way kennen en ontdek wat herhaling en herkenbaarheid kan betekenen voor jouw bedrijf.

In deze episode neemt Liesbeth je mee in het verhaal achter de Flamingo Way. Ze vertelt over het ontstaan, wat de stappen nou eigenlijk inhouden en waarom het zo waardevol is om voor je bedrijf een eigen methodiek of model te ontwikkelen. 

SPOTIFY | APPLE PODCAST

Aflevering 8. Introvert of extravert? 5 manieren om goed voor jezelf te zorgen tijdens een (semi)lockdown

Dit jaar heeft tot nu toe al veel van ons gevraagd, vind je niet? En dan drukken we ons nog zacht uit, want het is eigenlijk bizar wat er van ons allemaal is gevraagd. Als mens, als moeder en als ondernemer, het constante aanpassen doet echt wat met je. Nou hadden wij het hierover, en hoewel het ons beiden veel energie kost in deze tijd, is hoe wij ermee omgaan totaal verschillend. De kern hiervoor ligt in onze persoonlijkheid besloten: zo is Liesbeth een echte extravert en laat ik me veel meer typeren als een introvert.

Het grote verschil tussen introverten en extraverten is misschien wel waar zij hun energie uit halen. Introverten halen dat meer uit zichzelf, terwijl extraverten het meer uit het contact met anderen halen. Wat een introvert op zijn beurt weer energie kost.

De huidige maatregelen zijn voor iedereen hetzelfde. En meer dan misschien wel ooit is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar wat betekent dat nou voor jou? Wij zetten een paar dingen op een rijtje en met haar blik als psycholoog en coach heeft ze het geplot op die schaal van extraversie tot introversie. En natuurlijk, het is een schaal, dus je bevindt je ergens op dat spectrum, maar zie het vooral als food for thought.

SPOTIFY | APPLE PODCAST

Aflevering 4. Responsible. Wat betekent het om verantwoordelijkheid te nemen voor je bedrijf?

Een van de unieke eigenschappen van een flamingo is dat het een mega verantwoordelijk dier is. Het mannetje en het vrouwtje zorgen samen voor het ei en hun jongen en nemen daarin de verantwoordelijkheid voor hun belangrijkste doel: het laten groeien van hun kroost. Hoe neem jij verantwoordelijkheid voor jouw bedrijf? Wat is het belang van het stellen van doelen daarin? En wat gebeurt er als je dit niet doet? Je hoort het in deze korte episode, waarin we stilstaan bij stap 2 van The Flamingo Way.

SPOTIFY | APPLE PODCAST

Aflevering 15. Onze manier om ieder kwartaal stil te staan en bij te sturen: stilstaan.

Iris nam deze podcast op in haar hotelkamer in Zutphen, waar ze was voor een driedaagse opleiding en tegelijkertijd om even in te checken bij zichzelf. 

‘Terwijl ik deze podcastaflevering opneem, zit ik in een hotel in Zutphen, omdat ik hier een driedaagse opleiding aan het volgen ben. Ik koos voor een hotel omdat ik anders simpelweg teveel reistijd zou hebben, maar ook omdat ik niets heerlijker vindt dan even een paar dagen uit te checken bij mijn normale leven en in te checken bij mezelf.

Me even een paar dagen niet bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken thuis, geen peuter en kleuter die 1000x per dag mama zeggen, geen was, niet koken. Niets van dat alles. Maar ook: tijd om na te denken, te reflecteren, te schrijven, aan projecten te werken.’

Ik reflecteer in deze aflevering op hoe mijn ‘centrale waarde’ voor 2020 mij door dit jaar heeft weten te gidsen en hoe ik er steeds weer op heb kunnen bijsturen. Ik realiseer me nu ook hoe moe ik was. Het helpt me enorm dit te erkennen. Want wat is het een bizar jaar geweest. In januari en februari speelde er bij mij nogal veel in de privé sferen en dat was nog maar net voorbij of we kregen te maken met de eerste lockdown. Nu merk ik dat er veel vermoeidheid in mijn systeem is gaan zitten en dat het enthousiasme over mijn werk in combinatie met de onzekerheid ook zorgt voor een overdrive.  Het woord wat ik centraal wil zetten in 2021 is RUIMTE, dat is een belangrijke waarde voor mij. Het raakt voor mij veel facetten van mijn persoonlijke en professionele leven. Het betekent ruimte voor mezelf, ruimte om mezelf te zijn, het staat ook voor ons kantoor, ons bedrijf, financiële ruimte.

Ik geef in deze aflevering een mooie oefening mee om voor jezelf te doen, zodat je je eigen waarden gerichte acties kunt definieren. 

SPOTIFY | APPLE PODCAST

Blooming Stories Podcast – seizoen 2 in de maak

Podcasten is een vorm die onwijs goed bij ons lijkt te passen. We hebben veel plezier in het opnemen en produceren van de podcast en zien nog zo ontzettend veel mogelijkheden. Een van onze grote wensen is het interviewen van andere ondernemers over hun ‘Blooming Story’ en we vinden het zo leuk dat dit in het volgende seizoen gaat gebeuren! We interviewen zowel ondernemers die net zijn begonnen als ondernemers die hun sporen al hebben verdiend. Ze delen hun lessen met jou, om jou te laten floreren. Elke dag!

 

Heb jij een goed idee voor onze podcast, of wil je kijken hoe we kunnen samenwerken? Stuur ons een mail: podcast@bloomingstories.nl

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches