Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Een blog voor iedereen die nog steeds niet weet wat ‘ie later wilt worden

In mijn coachpraktijk ontmoet ik veel mensen die zoekende zijn in hun werk. Ze zitten al een tijdje op dezelfde plek, maar hebben het er niet naar hun zin, of hebben niet het gevoel dat ze kunnen doen waar ze echt goed in zijn. Misschien wel de meest gestelde vraag is “maar wat wil ik nou echt?”.

Herken je jezelf ook in deze vraag, blijf dan vooral lezen! Ook ik herkende mezelf in ieder geval in deze vraag, en was vaak genoeg jaloers op mensen die “echt” iets waren: arts of juf of automonteur. Die gewoon wisten wat ze wilden. Die een opleiding volgenden en vervolgens het bijbehorende beroep zouden gaan uitoefenen. Wat een rust zou dat brengen zeg!

Tot ik het woord “multipotentialite” tegenkwam op de site van Neeltje van der Wouden (www.mapartandacting.nl) . Neeltje was ooit jurist, en nu schildert ze, coacht ze aan de hand van kunst en organiseert ze netwerkbijeenkomsten voor ondernemers in Rotterdam. Ik was enorm getriggerd door het woord: multipotentialite. Klinkt bijna magisch, vind je niet? Zo kwam ik bij het boek van Emilie Wapnick: How to be everything. A guide for those who (still) don’t know what they want to be when they grow up. Getriggerd door de titel? Grote kans dat jij dan ook een multipotentialite bent!

Een multipotentialite is “someone with may interests and creative pursuits”. Het boek neemt je mee in de verschillende vormen die hierbinnen bestaan en analyseert verschillende vormen die een loopbaan kan hebben als je een multipotentialite bent. Ben je iemand die voor de “group hug approach” gaat? Dan zoek je een baan waar je al je interesses en talenten ineen vindt. Of ben je een slasher? Een onderzoeker [slash] fotograaf [slash] mensenrechtenactivist? Of wellicht ben je een typische fenix en herrijs je meerdere keren uit de as om een volledig nieuwe draai aan je professionele leven te geven.

Mijn loopbaan bracht me van een PhD aan de Universiteit Utrecht, via een management traineeship in een super commerciële omgeving als unit manager en business development management naar een plek als trainer en consultant, om vervolgens pas echt tot bloei te komen als ondernemer (en als coach/trainer/blogger/barista/locatiemanager te werken). Volgens Emilie ben ik typische Fenix: volledig voor het een gaan, om vervolgens voor de volle 100% voor totaal iets anders te kiezen. Mede dankzij dit boek heb ik dit nu helemaal kunnen omarmen: ik weet nog niet wat ik worden als ik later groot ben, maar het is in ieder geval iets anders dan wat ik op dit moment ben!

Het boek How to be everything bestel je bijvoorbeeld via bol.com of je bekijk de TED talk van Emilie Wapnick!

Zin in een gesprek van multipotentialite tot multipotentialite? Leuk! Neem met mij op!

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches