Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

In de spotlight: Anne Elize Knoop van Eliza Works & Own Your Magic

Anne is niet bang om in het diepe te springen en volgt haar hart. Wat je daarvan kunt leren? Dat doorzetten je heel ver kan brengen en je een gelukkiger mens maakt. ‘Own your Magic’, aldus Anne.

Hey hallo! Wie ben jij en wat doe je? 

“Hi! Ik ben Anne Elize Knoop en ik ben ondernemer, antropoloog én coach (to be!). In alles wat ik doe staat de relatie met jezelf en de wereld centraal. Met Eliza Works doe ik als antropoloog onderzoek naar alles wat er tussen mensen gebeurt, datgeen wat we vaak wel voelen maar niet zo goed kunnen benoemen: cultuur! Op dit moment doe ik dat vooral in het kader van de energietransitie. Door het onzichtbare te benoemen sla ik de brug tussen wat er speelt en leeft onder mensen in de woonwijken die van het aardgas afgaan en de plannen van start-ups, ambtenaren en andere professionals die betrokken zijn bij dit proces. Door die vertaalslag ontstaan er over en weer nieuwe inzichten die op hun beurt leiden tot begrip waardoor veranderprocessen soepeler kunnen verlopen.
Voor ondernemers doe ik iets vergelijkbaars. Ik geef les in ‘Anthropology for Entrepreneurs’. Dit vak heb ik ontwikkeld om ondernemers de basisvaardigheden van de antropologie mee te geven. Hierdoor leren zij door de ogen van hun doelgroep/klant te kijken: hoe is het om in hun schoenen te staan? En hoe kan ik vervolgens een product of dienst ontwikkelen die daadwerkelijk waarde toevoegt?
En als kers op de taart ben ik onlangs een opleiding tot coach gestart en komt Own Your Magic om de hoek kijken. Door middel van coaching en masterclasses inspireer en help ik je om verbinding te maken met en te leren vertrouwen op je unieke kracht, jouw magic! Om vanuit die connectie de wereld te veroveren, ha!”

Vanuit Blooming Stories werken wij het liefst met purpose-driven ondernemers. Waarom doe jij wat je doet? En in aanvulling daarop: wat is jouw ultieme doel met jouw onderneming? 

“Mijn ultieme doel is om ieder mens te inspireren om van binnenuit, vooruit te gaan: vanuit jouw unieke kracht met je armen wagenwijd de wereld tegemoet te gaan! Mens en verbinding vormen echt de rode draad in mijn leven. Als jong meisje voelde ik me altijd anders, ‘the odd one out’. Maar ik wilde zó graag gewoon liever hetzelfde zijn als de rest. Grappig, want met een huisvader, werkende moeder en zonder broers of zussen was het sowieso al net even anders dan bij veel anderen. Althans, zo voelde het. Ook vonden mijn ouders het belangrijk dat ik naar een gemengde basisschool ging: een goede afspiegeling van de maatschappij. Maar die is natuurlijk zo divers als het maar zijn kan! Nou, succes met de wens om aan te passen en ‘erbij te horen’. Terugkijkend had ik het niet anders gewild, het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en het heeft me onwijs veel gebracht: ik kan me als geen ander in de schoenen van een ander verplaatsen en vind niet gauw iets te gek. Ik kan goed schakelen tussen verschillende perspectieven en de vertaalslag maken en de zaak vanaf een andere kant bekijken wat vaak leidt tot verfrissende inzichten. Maar ook heb ik op de harde manier geleerd dat het inleven in en aanpassen aan de ander zonder geworteld te zijn in jezelf er ook toe kan leiden dat je jezelf kwijt raakt. Toen ik mid 20 was had ik geen idee meer wie ik was, welke stukken waren nou van mezelf en wat was van een ander? Dat was het begin van de reis terug naar ik en mijn unieke kracht. En wauw! Wat is het fijn om mijn unieke zijn te omarmen, om hierin te gaan staan en keuzes te maken om vervolgens van daaruit de verbinding met de ander aan te gaan. Dat is wat ik iedereen gun: van binnenuit, vooruit.”

Stilstaan bij succes is volgens ons de route naar groei. Succes kan daarbij alles zijn: een bewustwording of inzicht. Een actie met of zonder resultaat, een mislukking… Wat is een succes richting je doel geweest in de afgelopen week?

“Dit jaar is er voor mij een knopje omgegaan: als ik wil groeien als ondernemer moet ik tijd gaan besteden aan mijn bedrijf en niet alleen maar in mijn bedrijf blijven werken. Ik ben me hierin gaan verdiepen door middel van verschillende trainingen en coaching met als vertrekpunt: Blooming Stories! In dit kader heb ik mezelf deze week buiten m’n comfortzone gepusht door affiliate te worden voor verschillende programma’s én dit te delen via mijn instagram stories. Het is voor het eerst dat ik via deze weg iets heb aangeboden/verkocht op een voor mij directe manier en vond het eigenlijk verrassend makkelijk gaan en leuk om op deze manier een eerste stap te zetten richting online sales.”

No rain, no flowers. Mooie uitspraak, en past ook zo lekker bij Blooming Stories. Van welke tegenslag heb jij het meeste geleerd?

“Op mijn 24e besloot ik mijn eerste ‘echte’ relatie na 6 jaar te verbreken. In diezelfde periode besloten mijn ouders ook uit elkaar te gaan, de grond verdween onder mijn voeten. Alle zekerheden, mijn hele identiteit voelde ik zo door het afvoerputje verdwijnen. Wat ik toen niet doorhad was dat deze gebeurtenissen het begin waren van een transformatieproces, een kans om mijzelf (opnieuw) te leren kennen. Door nieuwe dingen te proberen en af tasten wat goed voelde en wat niet, ben ik dichterbij mijn eigen kern gekomen. Het leidde tot een verhuizing naar Rotterdam, het maken van solo-reizen naar Indonesië en China, weer gaan studeren, mijn baan opzeggen, onderzoek doen op Hawaii, het aangaan van een lange afstandsrelatie en uiteindelijk tot het starten van mijn eigen bedrijf. Ik heb mezelf beloofd om iedere keuze te toetsen bij mezelf: klopt het voor mij? Voelt het goed? Past het binnen de visie die ik voor mijn toekomst heb? Dit gaat met vallen en opstaan maar de crisis van destijds heeft ertoe geleid dat ik blij ben wie ik ben, durf te vertrouwen op mijn kracht en intuïtie en achter elke keuze sta die ik maak.

Wij geloven enorm in mentorschap, inspirators, leraren en coaches. Welk advies heeft het meest indruk op jou gemaakt? Wie gaf het? En welk effect heeft het op jou gehad?

“Stoppen is altijd een optie” – deze mantra heb ik van mijn ouders meegekregen en het heeft een zeer bevrijdend effect. Het idee dat je altijd overal mee kan en mag stoppen betekent voor mij dat alles wat ik doe een keuze is en als het niet meer goed voelt, ook al gaat het soms tegen de norm in, je ermee kan stoppen zodat er weer ruimte ontstaat voor iets nieuws, wat beter past op dat moment. Tegelijkertijd zorgt het verkennen van het ‘stoppen’ in veel gevallen juist ook voor een enorme motivatie boost. Door het stoppen in gedachten helemaal te verkennen komen er in sommige gevallen ook weer tal van redenen om juist door te zetten.

Welke tip kan jij delen vanuit jouw expertise waarmee jij elke ondernemer verder kan helpen?

“Laat je eigen denkbeelden en ideeën los, stap in de schoenen van je doelgroep met enthousiaste nieuwsgierigheid. Gebruik de inzichten om jouw ideeën te voeden!”


Anne is ook te vinden op LinkedIn.
Luister ook onze podcast met Anne waarin Anne vertelt over het omarmen van je eigen verhaal en het maken van authentieke keuzes: via Spotify, via iTunes, of via AchorFM

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches