Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

In de spotlight: IBD- en life coach Elda Dorren

Elda Dorren In de spotlight

Een paar jaar geleden ging Elda Dorren door een flinke burn-out. De lessen die ze daaruit leerde past ze inmiddels toe als life coach en IBD-coach (voor mensen met darmziekten als Crohn en colitis ulcerosa). Als ervaringsdeskundige in het bewaken van balans en inmiddels gedegen opgeleide coach geeft ze graag iets terug aan mensen die nu door een crisis gaan. “Ik heb het vertrouwen: je oogst wat je zaait,” vertelt Elda. Toepasbaar op het leven én op de business.

Vanuit Blooming Stories werken wij het liefst met purpose-driven ondernemers. Waarom doe jij wat je doet?

“Ik help mensen om in hun kracht te komen, of ze zich nou in een persoonlijke crisis bevinden, niet lekker in hun vel zitten of een chronische ziekte hebben. Zelf heb ik de ziekte van Crohn en een paar jaar geleden heb ik een burn-out meegemaakt. Ik heb toen dankzij coaching echt balans gevonden, ook wat betreft mijn gezondheid. Mijn ‘waarom’ zit ‘m in dat teruggeven: ik zet mijn ervaring en kennis in om mensen die hetzelfde doormaken te ondersteunen om een rijk en vervuld leven te leiden.”

Wat is jouw ultieme doel met jouw onderneming?

“Om met mijn coachmethode zoveel mogelijk mensen te helpen, een expertstatus te bereiken en een team om me heen te bouwen om verder te groeien.”

Stilstaan bij succes is volgens ons de route naar groei. Wat is een succes richting je doel geweest in de afgelopen week?

“Ik heb mijn eerste workshops gegeven voor IBD’ers en die is ontzettend goed ontvangen. Ik heb er leads uitgehaald, prachtige reviews en nieuwe klanten. Ik vond het aanvankelijk erg spannend, maar gaf mezelf permissie om het imperfect te doen en dat maakte het juist helemaal perfect!”

No rain, no flowers. Mooie uitspraak, en past ook zo lekker bij Blooming Stories. Van welke tegenslag heb jij het meeste geleerd?

“Toen ik net coach was, liet ik me nog wel eens raken door sceptische mensen. Ik hoorde negatieve, bijna vijandige uitspraken over coaching en bepaalde beroepsgroepen met wie ik wilde samenwerken stonden niet open voor mijn aanbod. Inmiddels weet ik dat ik een hele goede opleiding heb, echt talent en dat ik echt een topcoach ben. 

Met dat zelfvertrouwen, plus zichtbaarheid op social media, word ik nu door diezelfde partijen gevraagd om samen te werken. Dit alles heeft me geleerd om op mezelf en mijn aanbod te vertrouwen en geduld te hebben met mensen die er nog niet klaar voor zijn.”

Wij geloven enorm in mentorschap, inspirators, leraren en coaches. Welk advies heeft het meest indruk op jou gemaakt? Wie gaf het? En welk effect heeft het op jou gehad?

“Veel van de tips die me hebben gevormd als ondernemer komen van business coach Janneke van Oorsouw. Zij leerde me bijvoorbeeld om me te richten op een specifieke doelgroep. Dat heeft me zo’n mooi gevoel van richting gegeven, waar ik nog steeds elke dag wat aan heb.

Ook inspireerde zij me op het gebied van moeiteloosheid, wat ik later leerde kennen als de wet van de minste weerstand van Deepak Chopra. Het hoeft allemaal niet zwaar en moeilijk te zijn. Je werk mag ook leuk zijn! Daar waar talent en plezier bij elkaar komen ontstaat de magie.”

Welke tip kan jij delen vanuit jouw expertise waarmee jij elke ondernemer verder kan helpen?

“Ik ben vanuit mijn enthousiasme nogal een ongeduldig type en ik heb het daar regelmatig moeilijk mee gehad. Maar ik heb nu het vertrouwen: je oogst wat je zaait. Je kunt helaas niet vandaag zaaien en morgen oogsten. Soms wel natuurlijk, maar over het algemeen moet je de zaadjes rustig laten ontkiemen. Oftewel: heb geduld.”


Elda is ook te vinden op LinkedIn en meer informatie over haar werkzaamheden kun je vinden op eldadorren.nl.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches