Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

In de spotlight: Jennifer Wetsteijn van Het Floreerburo

Jennifer Wetsteijn (47) is een enthousiasteling en doorgeefluik van positieve psychologie en coaching bij Het Floreerburo. ‘Iets hoeft niet perfect te zijn voordat je het kunt doen’, aldus Jennifer.

 

Hey hallo! Wie ben jij en wat doe je? 

 

Hallo daar! Mijn naam is Jennifer Wetsteijn. Ik doe van alles. Zo heb ik kort geleden gedoucht met yoghurt. Een zonsondergang bekeken vanaf mijn dak. Knuffel ik elke dag veelvuldig met mijn kinderen en partner. En ook al roept mijn interne adviseur dat ik ‘niks doe’ en ‘nooit goed genoeg zal worden, nergens in, punt!’, doe ik van alles, de hele dag door, en ik doe er ook nog eens vaak mijn uiterste best in. Als je me vraagt wat ik voor werk doe, dan antwoord ik dat ik coach, train en adviseer (met veel minder dwingende stem dan mijn interne adviseur) en wél met alles wat ik weet, voel en ervaar. En veel daarvan komt uit de bronnen ‘positieve psychologie’ en ‘acceptance & commitment therapy’. Dat coachen en trainen en adviseren doe ik in mijn eigen coachpraktijk Het Floreerburo en bij een Rotterdamse huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner.

 

Vanuit Blooming Stories werken wij het liefst met purpose-driven ondernemers. Waarom doe jij wat je doet? En in aanvulling daarop: wat is jouw ultieme doel met jouw onderneming? 

 

Purpose-drive ondernemer, hm. In lijn daarmee (denk ik) heb ik wel een waarden top 5: liefde, leergierigheid, humor, betrokkenheid en creativiteit. Dat ik weet wat ik belangrijk vind en waar ik energie van krijg, is best handig om richting te bepalen in dit onstuimige leven. Richting bij kleine dilemma’s, bij grote levenskeuzen en dus ook in mijn werkende leven. 

Ik ben toevallig ondernemer geworden, en ik sta eigenlijk nog niet zo zeer stil bij het ondernemen. Dit ondernemerschap is voor mij gewoon de meest makkelijke vorm om te kunnen doen wat ik leuk vind: praten met andere mensen over wat hen drijft, wat daarbij vaak in de weg zit, wat ze meegemaakt hebben en wat ze graag willen gaan meemaken.

Mijn ultieme doel met mijn onderneming? Als mijn onderneming, da’s dan Het Floreerburo, nou es een paar Rotterdammers helpt meer richting te vinden in het leven en vervolgens op z’n Rotterdams (lees: handen uit de mouwen) helpt door te pakken, ben ik al dik tevreden.

 

Stilstaan bij succes is volgens ons de route naar groei. Succes kan daarbij alles zijn: een bewustwording of inzicht. Een actie met of zonder resultaat, een mislukking… Wat is een succes richting je doel geweest in de afgelopen week?

 

Succesnummer deze week: verhuizen naar een huis waar nog geen warm water stroomt, geen werkende keuken in zit, en nog geen internet werkt. Inzichten door het verhuizen: ik leer mijn nieuwe huis enorm kennen, ik vind kamperen toch nog best leuk, ergernis neem ik graag op de koop toe omdat op de nieuwe plek wonen al zoveel energie, rust, ruimte en groen genieten met zich mee brengt. Ofwel: iets hoeft niet perfect te zijn voordat je het kunt doen. Juist een niet perfecte actie levert van alles op, zoals een nieuw gevoel of een inzicht dat je anders nooit gekregen had.

 

 

No rain, no flowers. Mooie uitspraak, en past ook zo lekker bij Blooming Stories. Van welke tegenslag heb jij het meeste geleerd?

 

Uit de echtscheiding van mijn ouders toen ik 8 jaar was heb ik veel kunnen putten, hoor. Vooral over hoe je de onbewuste coping uit je jeugd lekker meeneemt in je volwassen leven en hoe dat uiteindelijk tegen je gaat werken als je die goedbedoelde manier van denken en doen van toen niet aanpast. 

Het kleine meisje van toen wilde nl. iedereen in harmonie laten samen zijn, en deed daar super erg haar best voor. Pleasen en lachen en alles leuk laten zijn. Terwijl conflicten, hoewel pijnlijk en eng, ook veel ruis opruimen en grenzen duidelijk maken en onthullen hoe het echt is. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd dat volwassenen wel tegen een stootje kunnen en dat ze mij niet nodig hebben om alles op te lossen of mooi te maken. Pfioew, last van mijn schouders!

Tegenslagen, groot of  klein, die maken we allemaal mee. En ook al is dat helemaal niet leuk of doet het pijn, het is een universeel gedragen lot. 

 

Wij geloven enorm in mentorschap, inspirators, leraren en coaches. Welk advies heeft het meest indruk op jou gemaakt? Wie gaf het? En welk effect heeft het op jou gehad?

 

Steve Hagen schreef Buddhism, plain and simple en die simpele uitleg van het boeddhisme leverde zo’n twintig jaar geleden voor mij zoveel ahaa-erlebnissen op dat ik er nog dagelijks profijt van heb. Zoals: ‘het is zoals het is’, en ook al is dat moeilijk/lastig/pijnlijk/eng/dramatisch, het heeft nul zin om net te doen alsof het anders is of om het moeilijke/lastige/pijnlijke/enge/dramatische te vermijden of weg te stoppen. Sterker nog, dat is waar de grootste ellende vaak mee begint, met dat verlangen naar dat het anders is dan dat het is en met net te doen alsof het beter is dan dat het is. 

Sindsdien heb ik ‘net alsof’ in een hoek gesmeten en navigeer ik recht door lastige situaties, moeilijke gevoelens of ander pijnlijk gedoe heen ipv. deze te omzeilen. Dat scheelt een hoop tijd en onzeker gedoe. En zo kan ik de lastige dingen accepteren voor wat ze zijn, zelfs dankbaar gebruik maken van de informatie die erin besloten ligt en bovendien enorm genieten van de bijzondere, leuke, enthousiasmerende, serene, en/of dankbaar stemmende ervaringen!

 

Welke tip kan jij delen vanuit jouw expertise waarmee jij elke ondernemer verder kan helpen?

 

Oef, euhm, expertise? Right. Nou als ik toch iets kan noemen: Bedank je interne adviseur (je weet wel, dat stemmetje dat de hele dag kritiek spuit) regelmatig voor het doemdenken en laten rinkelen van alarmbellen, en doe dan lekker pullah tóch gewoon wat je belangrijk vindt om te doen als (startende) ondernemer. Je merkt alléén al doende wat werkt en wat niet werkt. Hup, handen uit de mouwen en gaan, DOEN!

 

Wil je meer weten over Jennifer of ben je benieuwd naar haar bedrijf? Je vind haar op www.floreerburo.nl.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches