Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

In de spotlight: Sanne Nout van Mom Inc.

Vijf jaar geleden werd Sanne Nout, oprichter, trainer en coach bij MomInc., voor het eerst moeder van een zoon. En toen haar verlof erop zat, voelde zij de externe druk om weer te gaan werken. Met twee masters op zak en grote werk ambitie leek het niet meer dan normaal om gewoon weer verder te gaan. Binnen drie maanden zat ze al uitgeput thuis en vroeg zich af waar haar prioriteiten en kwaliteiten gebleven waren. Naast ambitie in haar werk ontdekte ze ook een grote ambitie in het moederschap.

Deze tijd waarin ze thuis kwam te zitten was de start van haar ondernemers avontuur. De zoektocht naar kennis, herkenning en verhalen over het werkende moederschap leidde tot de oprichting van van MomInc. het platform voor werk en moederschap. en noemt ze zich nu met trots een moderne feminist.

Vanuit Blooming Stories werken wij het liefst met purpose-driven ondernemers. Waarom doe jij wat je doet?

“Vijf jaar geleden werd ik moeder van mijn eerste zoon. Toen mijn verlof erop zat, voelde ik heel erg de externe, en interne druk om weer te gaan werken. Ik had twee masterdiploma’s op zak en er werd een felle maatschappelijke discussie gevoerd over de generatie van ‘luie vrouwen die parttime willen werken’. Dus hoppa, ik ging weer vol aan het werk.
En ik had er ook nogal een oordeel over hoor, over het moeder zijn. Ik wilde niet die moeke zijn die bekend zou staan om haar dalende ambitie. Ik wilde op alle vlakken een 10 halen: als moeder en als professional.”

Dat klinkt ontzettend zwaar als jonge moeder, hoe lang ging dit zo door?

“Binnen drie maanden zat ik uitgeput thuis en totaal in de war waar mijn prioriteiten en mijn kwaliteiten gebleven waren. Het duurde even voordat ik mijn crisis kon koppelen aan mijn verse moederschap, slaaptekort, hormonen en shift in prioriteiten. Waarom had niemand het hierover? Waarom werd ik hier niet in begeleid?

Met MomInc. willen we dit veranderen door vrouwen te begeleiden in de een goede balans tussen werk en ouderschap. Ook helpen we werkgevers om meer oudervriendelijk te zijn. Dus niet alleen voor moeders, ook voor vaders. Want of het nou bewust is of niet: het is nog steeds de norm dat vrouwen voor kinderen zorgen en mannen voor inkomen. Met alle gevolgen van dien.”

Hoe kijk je nu naar de ambitieuze moeder?

“Je kan als moeder juist heel goed ambitieus zijn. Ik zie het nu bij mezelf. Na de geboorte van mijn tweede, volgde ik een opleiding, werkte succesvol als zzp’er en startte een bedrijf. Dat deed ik allemaal, terwijl ik ook vier dagen voor mijn kinderen zorgde. Gaat het altijd soepel en snel? Nee, maar ik ben veel realistischer in wat ik van mezelf kan verwachten. Ik doe het zoals ik het wil doen.

Ik gun alle moeders meer tijd om stil te staan bij de overgang naar het werkende moederschap. Om het zo te regelen zoals zij het op dat moment nodig vinden. Ik gun alle moeders een volwaardige plek aan de tafel. Op hun eigen voorwaarden. Ik gun ze inzicht in nieuwe behoeftes en nieuwe kwaliteiten. En ik gun ze meer ontspanning en minder schuldgevoel. Zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven in hun werk en thuis.”

Stilstaan bij succes is volgens ons de route naar groei. Succes kan daarbij alles zijn: een bewustwording of inzicht. Een actie met of zonder resultaat, een mislukking… Wat is een succes richting je doel geweest in de afgelopen week?

“We kregen net de evaluatie binnen van een deelnemer van een van onze trainingen. Ze gaf aan dat ze de dag als ‘life changing’ vond. Ze was dankbaar dat ze zich had ingeschreven en voelde zich zoveel beter. Dit is voor mij de weg naar succes. haar verhaal is het verhaal van velen. Als we wat voor haar betekenen, kunnen we dat voor duizenden ouders meer!”

 

Van welke tegenslag heb jij het meeste geleerd? 

“Hoewel het natuurlijk absoluut een dieptepunt was om overspannen thuis te zitten met een baby van een paar maanden, heeft het me echt enorm veel gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik vanuit mezelf ben gaan ondernemen. Dat ik nu werk vanuit een diepgevoelde missie. Iedere dag doe ik iets wat ik niet eerder deed. Wat een leerzame reis en met nu al zulke mooie resultaten!”

Wij geloven enorm in mentorschap, inspirators, leraren en coaches. Welk advies heeft het meest indruk op jou gemaakt? Wie gaf het? En welk effect heeft het op jou gehad?

“Ze is niet mijn mentor maar wel de beste partner die ik me kon wensen: mede-oprichter van Mom Inc. Lotte Bode. Samen hebben we menig uur gedebatteerd, geanalyseerd, gefilosofeerd over het moederschap. Het is door haar lef en vertrouwen dat we zover zijn gekomen en dat ik ook steeds weer veel leer over ondernemen en mezelf.”

Welke tip kun jij delen vanuit jouw expertise waarmee jij elke ondernemer verder kunt helpen?

Zorg dat je iemand hebt waar je het samen mee kan doen of met wie je regelmatig kunt sparren. Ondernemen is soms eenzaam en vraagt veel doorzettingsvermogen. Heel fijn als je het kan delen met iemand die vertrouwen in jou heeft en weet wat je kan.”

Meer informatie over Mom Inc. kun je vinden op hun website en ze zijn ook te vinden op Instagram.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches