Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Ondernemen met Rotterdamse jeugd

Ondernemen met Rotterdamse jeugd

Ondernemen met Rotterdamse jeugd, waarom is dat zo belangrijk? Het is nu actueler dan ooit: niet voor iedereen zijn de kansen gelijk. In Rotterdam leeft één op de vijf kinderen in armoede, dit is ruim twee keer zoveel als in de rest van Nederland. En de oorzaak van de armoede ligt vooral bij het feit dat de ouders uit die gezinnen geen baan kunnen vinden. Dat is natuurlijk schrijnend, maar het onderwijs probeert daar wel positief op in te spelen door onder andere de Rotterdamse jeugd te inspireren om hun eigen weg vol ambitie te volgen. 

Motivatiegericht onderwijs in Rotterdam

Stichting IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Dit doen ze vanuit de gedachte: wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, zal het meeste uit zijn leven halen. Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. En wat is nou ook mooier dan ondernemen? En al helemaal om Rotterdamse kinderen te kunnen inspireren. Dus wij gingen met Blooming Stories richting de Da Costaschool in de Rotterdamse Afrikaanderwijk.

Toen IMC Weekendschool ons benaderde of wij vanuit Blooming Stories een bijdrage wilden leveren aan dit programma, hoefden we dan ook geen twee keer na te denken. Ondernemen met Rotterdamse jeugd, wat een prachtige invulling van onze missie ook kinderen te laten floreren! 

Ondernemen met Rotterdamse jeugd

Gastlessen voor kinderen over ondernemerschap en branding

We werden uitgenodigd om een drietal gastlessen te verzorgen over ondernemerschap en branding op de Da Costaschool in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. De Flamingo Way vormde de basis van de lessen. Een mooie uitdaging om dit model voor een ijzersterke branding strategie te vertalen op een manier dat ook kinderen van groep 8 ermee aan de slag kunnen gaan. 

In kleine groepjes gingen de leerlingen als echte ondernemers aan de slag met het creëren van een plan voor hun eigen sociale onderneming. We bedachten mooie werkvormen en prikkelende opdrachten, om ze zo uit te dagen creatief na te denken, samen te werken en te durven pitchen voor een groep. De leerlingen gingen aan de slag met het bedenken van een product of dienst, gingen op zoek naar hun ‘why’, werkten persona uit en leerden meer over de psychologie van kleur. 

Een uitvinding: de ‘elledoek’ om in te niezen

Er werd door een groepje de ‘elledoek’ bedacht, een stukje stof passend bij je kleren, waarin je kon hoesten of niezen. Hierdoor wordt je trui niet vies en de ‘elledoek’ kun je dus vervangen door een nieuw doekje als het “vol” is.

En een handenwas apparaat, voor mensen die moeilijk te been waren. Dan konden ze blijven zitten op hun plek en met dat apparaat met water en zeep aan de slag. Heel Corona-verantwoord!

‘Aan de glinsterende ogen aan het eind van les drie te zien, is er bij een aantal leerlingen wel een zaadje geplant’

Niet alleen leerzaam voor de kinderen

Hoewel Iris een ervaren spreker, trainer en opleider is, was het voor een basisschoolklas staan wel weer een totaal nieuwe ervaring. Hoe houd je kinderen van 10 tot 14 jaar bij de les? Hoe leg je opdrachten goed uit en welk abstractieniveau kunnen ze aan? Mega leerzaam, ook voor ons.

Naast het bedenken van een eigen product en merk, heeft Iris ze ook veel verteld over haar eigen ervaring, haar uitdagingen en wat ervoor nodig is om te kunnen gaan ondernemen. Ze vertelde over de uitspraak ‘everything you can imagine is real’ en wat dit voor haar heeft betekent. Het kan een lange weg zijn, en het is niet altijd even makkelijk. Maar aan de glinsterende ogen aan het eind van les drie te zien, is er bij een aantal leerlingen wel een zaadje geplant. Het ondernemen met Rotterdamse jeugd, dat is een mooie combinatie. Dat hebben we gezien!


Ben jij benieuwd naar wat The Flamingo Way voor jou kan betekenen? Ga dan op zoek naar jouw ‘why’, werk met het Business Model Canvas en creëer jouw branding strategie. Download hier gratis ons e-book ‘The Flamingo Way – Een bewezen succesformule voor een bloeiend bedrijf’.

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *