Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Ont-moeten is een keuze

Achteraf gezien heb ik het altijd al gehad: een sterke behoefte om alleen te zijn. Ik kan me herinneren dat ik als kind al urenlang op mijn kamer kon spelen in mijn eentje. Dan zat ik te tekenen of maakte ik iets in miniatuur van fimo-klei. Of ik creëerde een volledige setting voor mijn Barbies waar ik dan uiteindelijk als kers op de taart een foto van mocht maken. Tijdens school en studie had je automatisch ook veel tijd in je eentje, al was het maar omdat het huiswerk moest worden gedaan of er weer eens een paper moest worden geschreven. En wat kon ik de stille uren achter de receptie van een groot IT-bedrijf koesteren tijdens mijn bomvolle studentenleven.

Dat is nu wel anders. Als moeder van twee peuters en als eigenaar van twee bedrijven waarin contact met anderen centraal staat, ben ik niet meer zo vaak alleen. Dat betekent dat ik dus ook niet meer die automatische oplaadpuntjes heb, zoals ik ze op natuurlijke wijze wel altijd heb gehad. Er is nu altijd wel iets of iemand wat aandacht van me vraagt. Er wordt constant een beroep op me gedaan, met als gevolg dat ik overprikkeld raak en dat heeft weer zijn weerslag op hoe ik mijn werk en leven georganiseerd krijg.

Lange tijd was ik me hier niet zo heel erg van bewust, maar in de afgelopen periode nam de druk gestaag toe. Toen ik op zondagochtend om negen uur al dacht aan wanneer ik die dag ruimte voor mezelf zou hebben, besloot ik daar onmiddellijk wat aan te doen. Maximaal ontspannen. Alleen zijn. Klinkt als een sauna, vind je niet? Nou ben ik gezegend met een man die mij en mijn behoefte erg goed begrijpt, dus dat ik zondagavond alleen naar de sauna wilde gaan begreep hij prima. Op de site van het Elysium zag ik ook nog eens dat de avondtoegang op zondag extra goedkoop is, omdat het dan kennelijk heel rustig is. Win-win situatie, toch?

Nadat de kids hadden gegeten, reed ik in een kwartiertje naar het Elysium. Deed een volle saunagang (voetenbadje, sauna, afkoelen, sauna, zwemmen, sauna, afkoelen) en voelde me steeds een beetje gelukkiger worden. Met mijn aandacht in het moment werd mijn hoofd rustiger. Mediteren bij een klankschalensessie, in de sauna bewust voelen hoe mijn lichaam is. Helemaal opgeladen ging ik naar het restaurant, at daar een vegetarische pasta en dronk een glas wijn. En jeetje wat was ik hier blij. Ik heb dus nog steeds die sterke behoefte om alleen te zijn. Laat ik daar maar wat vaker gehoor aan geven. Dat is een keuze. De volgende zondagavond in de sauna staat alweer gepland!

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *