Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Tamara’s stageblog: deel 1

Tamara Zwarts is 24 jaar en woont in Assen. Ze studeert in Groningen en doet daar een master Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie. Ze wordt enthousiast van alles rondom coachen en loopt daarom haar masterstage bij Blooming Stories.
Benieuwd naar wat Tamara allemaal doet? Je kunt haar volgen op Instagram via @coaching.student.

Daar zat ik dan, op maandagochtend… 

Helemaal opgedoft en opgemaakt en klaar voor mijn eerste stage meeting met Iris en Liesbeth. De make up moest ik overigens zondag eerst nog uit mijn badkamerkastje graven. Dat lag ergens onder alle andere spullen zijn winterslaap te houden. Mijn wenkbrauwpotlood was blij om weer daglicht te zien. De afgelopen maanden heb ik namelijk – tezamen met waarschijnlijk het grootste deel van jullie – weinig mensen gezien of gesproken.

De stage bij Blooming Stories was dan ook iets waar ik al een geruime tijd enorm naar uit keek.
Eindelijk weer op pad, mensen zien, aan de slag! Maar helaas. Mijn stage begon niet met vroeg opstaan en een reisje in de trein, maar met een digitale meeting via Zoom. Tijdens de lunch was ik niet met nieuwe collega’s aan het bespreken hoe ik het tot nu toe vond, maar vertelde ik dit aan mijn eigen eettafel tegen mijn partner. En aan het eind van de dag zat er niet nog een lange treinreis op, maar kon ik direct op mijn eigen bank ploffen.

Zoals je kunt lezen voldeed mijn eerste stagedag dus niet aan mijn verwachtingen. 
Nou gebeurt dit natuurlijk wel vaker, al helemaal de laatste tijd. Je hebt ergens zin in, je kijkt ergens naar uit of je hebt een bepaalde verwachting van iets. Plots blijkt het dan niet meer te kunnen of te gaan zoals je graag had gewild.
Het is normaal als je dan in de eerste instantie bijvoorbeeld baalt of teleurgesteld bent. De gevoelens die als eerste reactie in je op komen zijn logisch, en mogen die er ook zijn. Natuurlijk was ik in de eerste instantie ook teleurgesteld dat mijn grote stage avontuur in Rotterdam zich toch vooral vanuit mijn kamertje in Assen zou gaan afspelen. En we weten allemaal, teleurgesteld zijn is geen prettig gevoel.

Wanneer ik merk dat ik gevoelens of gedachten heb die ik niet zo prettig vind, ga ik aan de slag met mijn mindset.
Ik laat het gevoel er eerst altijd even zijn en ik probeer de bijbehorende gedachten te zien, zonder er een oordeel over te vellen. Daarna stel ik mezelf altijd de volgende vraag: “Zijn mijn gedachten nu behulpzaam of werken ze me tegen?”. Wanneer ik het laatste concludeer, probeer ik mijn mindset te veranderen door te focussen op helpende gedachten. In het geval van mijn thuisstage probeerde ik vooral te letten op alle dingen waar ik alsnog naar uit keek, en naar welke voordelen het heeft om de stage voor nu vanuit thuis te doen. Dus niet “Bah, nu zit ik alsnog elke dag in mijn saaie studeerkamer”. Maar; “Wat fijn, nu hoef ik niet op stagedagen helemaal van Assen naar Rotterdam in de trein”. Of: “Nu kan ik mijn studeerkamer omtoveren tot coronaproof praktijk!”.

Positieve gedachten werken een stuk beter wanneer je je goed wil voelen dan negatieve gedachten.
Dus, daar zit ik dan. Thuis in plaats van in Rotterdam. Maar, ik kan in elk geval wel ‘s ochtends meer slaap pakken om vervolgens plaats te nemen in mijn gerenoveerde studeerkamer die nu meer weg heeft van een gezellige business locatie en die mij daardoor alleen maar motiveert!

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches