Wat is de persoonlijkheid
van jouw bedrijf?

Doe de test om erachter te komen welk archetype het beste past bij jouw brand, zodat je vanuit de kern kan verbinden met jouw klanten.

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Tamara’s stageblog: deel 2

Tamara Zwarts is 24 jaar en woont in Assen. Ze studeert in Groningen en doet daar een master Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie. Ze wordt enthousiast van alles rondom coachen en loopt daarom haar masterstage bij Blooming Stories.
Benieuwd naar wat Tamara allemaal doet? Je kunt haar volgen op Instagram via @coaching.student.

Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik denk ik al wel vijf keer opnieuw begonnen. 

Vandaag is namelijk zo’n dag dat ik niet vooruit te branden ben. Er komt weinig uit mijn vingers en alles wat er uit komt, krijgt meteen “niet goed genoeg” stempel. Gelukkig had ik een skype afspraak staan met een vriendin, waarin ik dit onderwerp even opgooide. 

Zij bleek dit te herkennen en we raakten aan de praat over lief zijn voor jezelf. Mijn tweede stageweek was een drukke. Drie volle online opleidingsdagen van NONONS – die fantastisch leuk en interessant zijn, maar waarbij je ook een hoop info krijgt en allemaal nieuwe dingen gaat oefenen met een groep mensen die je nog niet kent – en in het weekend daaropvolgend twee volle werkdagen. Deze dagen vragen dan vooral mentaal een hoop van mij. Nou is het fijn dat ik mezelf aardig ken en dat ik mij hier bewust van ben. Ik weet dus van tevoren al dat ik lief voor mezelf moet gaan zijn gedurende de week.

Hoe doe je dat dan, lief zijn voor jezelf?
Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt, is op de bank kruipen met een dekentje en een fijn drankje of een lekkere snack en een aflevering van je favoriete serie. Dit is meestal hetgeen wat ik als eerste ter ontspanning doe wanneer ik het druk heb. Even niks. Het lijf ligt stil en de hersenen hoeven niet zelf na te denken. Maar, het laatste jaar word ik me steeds bewuster van het feit dat lief voor jezelf zijn niet altijd gelijk staat aan even niks doen. Soms is jezelf een schop onder de kont geven juist heel lief. Het is helemaal afhankelijk van de situatie en van hoe je je voelt! Als je bijvoorbeeld iets enorm aan het uitstellen bent en dat levert je zorgen op, of wanneer even een rondje wandelen veel beter voor je is dan op de bank gaan liggen, is actie ondernemen soms het liefste wat je kan doen.

Wanneer ik dus niet-vooruit-te-branden dagen heb als vandaag, vraag ik mezelf af wat ik nodig heb.
Dat kan van alles zijn. Wat zou er voor zorgen dat ik me beter zou voelen? Want volgens mij is dat het doel van lief voor jezelf zijn. Vaak kom ik dan uit op een van de volgende opties:

  • De tijd nemen om iets lekkers voor mezelf klaar te maken.
  • Een blik op mijn to do lijst werpen en hetgeen kiezen waar ik het meeste zin in heb, onafhankelijk van of dat ook het belangrijkste is.
  • Hetgeen af maken wat ik uitstel. Dit levert geheid opluchting op.
  • Een rondje wandelen/hardlopen/wielrennen/bewegen.
  • Iets in huis opruimen of schoonmaken.
  • Een dag helemaal niks doen.

Welke optie ik kies is dus helemaal afhankelijk van waarom ik even lief voor mezelf moet zijn. Ga eens na bij jezelf.
Wat zijn de momenten dat jij wel wat liever voor jezelf mag zijn? En hoe zou jouw lijstje er dan uitzien?

Deel dit artikel via:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

2 reacties op “Tamara’s stageblog: deel 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blooming Stories draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches